SIDSTE: Arrangementet er nu overtegnet og der står allerede adskillige håbefulde på spring på ventelisten.

Kom med til en historisk tour de force om Søndre Frihavn og ØKs rolle i Danmarkshistorien.

Søndre Frihavnsudvalget i ejerforeningen har arrangeret en super spændende aften i Asia House og Alm. Brands ikoniske bygning på Midtermolen. Det sker den 13. juni mellem klokken 17 og 20 med tilmelding til formanden Birger Jensen på jensenbirger@live.dk efter først til mølle-princippet. Der er plads til 75 deltagere.

Det er 25 år siden, Søndre Frihavn blev transformeret fra travl, lukket havn til et nyt og attraktivt erhvervs- og boligområde i hovedstaden.

Østasiatisk Kompagni, ØK, har spillet en hovedrolle i Frihavnens og dansk erhvervslivs historie. Og den 13. Juni bliver der lejlighed til at høre om kompagniets 100-årige op og nedture på en byvandring mellem ØKs første og sidste hovedkvarterer i havnen.

ØKs tidligere direktør Carsten Dencker vil sammen med forfatteren til den anmelderroste bog om ØK, ‘Udsyn’, Martin Iversen, fortælle om kompagniet. Det foregår i Asia House.

Der vil være mulighed for at købe Martin Iversens bog til favørpris.

Derefter spadserer gruppen til Alm. Brands hovedkvarter på Midtermolen. Den karakteristiske bygning blev oprindeligt opført til ØK i 1992, men kompagniet måtte fraflytte, da det økonomisk gik ned ad bakke.

Historien om Alm. Brands overtagelse af bygningen, tegnet af PLH arkitekter,  bliver fortalt af chefarkitekt  Carsten Møller. Der vil også blive lejlighed til at nyde udsigten fra toppen af bygningen.

Der serveres en forfriskning i Asia House og der afsluttes med en let buffet i Alm. Brands kantine.

Hele arrangementet er gratis for deltagerne, takket være velvillighed fra værterne og foredragsholderne. Og finansiering fra hovedsponsoren Kulturhavn 365.