Det vil nu blive muligt at få opladt en el- eller hybrid-bil på sin p-plads i parkeringskælderen. Det kan ske ved individuel opkobling til egen el-måler, så elforbruget betales af den enkelte el-bilejer. Desuden skal installationen godkendes af ejendommens elektriker.

Teknisk kan det ske ved, at man kobler el-stikket til sin gruppetavle i kælderen via et såkaldt ‘mormorkabel’. På den måde kan man udnytte de forventede lavere nattakster på el.

Et ”mormorkabel” på 16 Amp og 1 fase vil ifølge elektrikeren koste omkring 6.000 kr. incl. moms, mens en hurtiglader med 2 faser vil koste omkring det dobbelte. Prisen vil afhænge af afstanden mellem P-plads og gruppetavle. Det vurderes at det lille stik er tilstrækkeligt til alle typer personbiler, dersom man blot skal genoplade batteriet efter en daglig køretur, og bilen kan stå til opladning over natten.

Hvis afstanden mellem p-plads og el-måler er for stor, så kan der opsættes en bi-måler bag en aflåselig boks tættere på p-pladsen. Det koster 3.000-4.000 kr.

Der er et antal stikkontakter rundt i kælderen, men disse må ikke bruges til opladning af el-biler.

Ved etablering af el-opladning til biler vil ledningerne blive monteret i loftet, så der ikke er løse dele på kældergulvet.

’Mormorkablet’ har fået sit navn, fordi det kan være eneste mulighed for at få strøm på elbilen, hvis man er på familiebesøg, f.eks. hos mormor.