Det skrider godt fremad med renoveringen af fliseområdet omkring ejendommen. Arbejdet ventes afsluttet 15. januar.

Det er allerede nu muligt at tage den nye, klimavenlige sedum-bevoksning i øjesyn på arealerne ud mod Østre Bassin.

Alle de gamle fliser er fjernet og dækket over kælderen er tætnet med tagpap. Der er blevet lagt Lecasten ud, og herpå bliver der lagt sedum-planter, der klimasikrer ejendommen.

Miljøvenligt og smukt

Sedum, også kaldet stenurt, bliver almindeligvis brugt til etablering af såkaldt grønne tage – hos os er taget blot i øjenhøjde.  Fidusen er, at sedum-bevoksningen i gennemsnit optager 50 procent af den nedbør, der falder. Samtidig holder vegetationen og Leca-laget på vandet. Dermed aflastes kloakken når der kommer skybrud, idet nedbøren ledes til kloakken i et jævnt tempo, som nedsætter risikoen for, at kloakken løber over.

Videnscentret Bolius har opgjort en række fordele og ulemper ved sedum-bevoksning på grønne tage:

Blandt fordele er, at sedum er et miljøvenligt og CO2-neutralt materiale. Det er smukt at se på og kan bruges som terrasse. Sedum-måtterne beskytter det underliggende tagpap, og de isolerer for kulde og støj. Sedum er sukkulenter med tykke blade, der tåler tørke. Planterne opsamler vand i bladene og er derfor brandhæmmende.

Ulemper er der stort set ingen af – ud over at sedum ser anderledes ud, og at det ikke kan bruges på visse hustyper.

Der bliver lagt sedum-bevoksning ud på alle førhøjninger, og på pladsen mellem bygningerne kommer der et kvadratisk areal med sedum midt på pladsen, mens resten af pladsen bliver beklædt med fliser, der sættes på regulerbare fødder – samme teknik, der er brugt på tagterrasserne.