I dag den 8. maj blev det første spadestik taget til det nye landstrømsanlæg i Nordhavn. Anlægget skal forsyne krydstogtskibene med grøn strøm fra såvel Langelinie som Oceankaj.
Det er over 10 år siden, at vi her på Langelinie begyndte at forlange landstrøm. Et stort krydstogtskib forurener lige så meget som 5.000 fossilbiler og selv om vi generelt er glade for skibene og turismen, så har vi været meget fokuseret på at strømmen skulle være ren og grøn. Anlægget, der involverer både kommunen, By&Havn samt CMP, har flere gange været besluttet opført, men er lige så mange gange blevet forsinket i sammenlagt mindst 6 år. Nu forventes anlægget at være klar til krydstogtsæsonen 2025, hvor det vil kunne forsyne 2 skibe samtidigt. I 2028 kan 5 skibe få grøn strøm, mens de ligger ved kaj.
I dag er således en festdag og når de store Krydstogtskibe fra næste år atter lægger til i vores ende af kajen, så bliver de med grøn strøm, hvis de vel at mærke kan modtage den. Og det forventes langt over halvdelen af skibene at kunne.
——
Fotoet viser de involverede parter ved overborgmester Sofie Hæstorp Andersen, direktør i By&Havn Anne Skovbro, direktør i CMP , Barbara Scheel Agersnap, Lokaludvalgsformand, Allan Marouf, samt direktørerne for PowerCon og Nordkysten