Nationalbanken flytter til Langelinie til næste år. Banken har lejet den nyeste bygning på Langelinie Alle, Pier 47, der har stået delvist tom i fire år. De fleste af bankens medarbejdere flytter med til Langelinie, der skal være bankens domicil i fire-fem år fra maj eller juni næste år, mens den ikoniske Arne Jacobsen-bygning i Havnegade renoveres.

Det fremgår af Nationalbankens hjemmeside, at banken har lejet alle 20.000 kvadratmeter i Pier 47-bygningen af ATP Ejendomme.

»Vi har gennemført en grundig afdækning af de muligheder, der er i markedet, og valget er faldet på Pier47 på Langelinie, fordi ejendommen lever op til Nationalbankens krav. Det gælder både sikkerhed, it, muligheder for indretning og pris,« udtaler Lone Mortensen, driftschef i Nationalbanken, i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

Kontorhotel i Nordfløjen

Pier 47-bygningen er tegnet af arkitekt Lene Tranberg som en såkaldt bæredygtig kontorejendom, inspireret af de gamle pakhuse. Ejendommen består udelukkende af storrumskontorer med transparante gangarealer, men to tredjedele af ejendommen har stået tom siden indvielsen i 2015. Nordfløjen har været lejet ud til et kontorhotel, Rainmaking, der ifølge deres hjemmeside underudlejer til 45 firmaer til en pris af 4950 kroner om måneden pr. person.

En af grundene til, at huset hidtil har stået delvist tomt, siges at være den relativt høje lejepris. Ejendommen har tidligere været udbudt af udlejningsfirmaet Cushman & Wakefield til en pris på 1790 kroner pr. kvadratmeter – plus parkeringspladser til 1900 kroner om måneden pr. styk.

Det fremgår ikke hvor meget Nationalbanken skal betale for at flytte domicilet til Langelinie i fire-fem år. Det fremgår heller ikke, om, og hvornår Rainmaking skal flytte ud fra Nordfløjen i huset.

Omfattende renovering

Nationalbankens bygning skal gennemgå en stor renovering for mere ned 400 millioner kroner. Blandt andet skal der skiftes marmor- og glasfacader.

Bygningen i Havnegade er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen og opført i årene 1965-78. Bygningen blev fredet i 2009  på grund af dens arkitektoniske og kulturhistoriske værdier. 

Nationalbanken har haft til huse på placeringen midt i København med udsigt til Børsen, Christiansborg og Knippelsbro siden 1870.