Krydstogtsæsonen er startet, og i år vil 156 krydstogtsskibe lægge til kaj ved Langelinie i denne sæson. Det er flere end nogensinde.
I alt 376 krydstogtsskibe anløber København i en sæson, der også er længere end den plejer. De øvrige skibe lægger til kaj i Frihavnen (Nordhavn) og ved Ndr. Toldbod. Mange af skibene er gengangere sommeren igennem.
Langelinie tegner sig for næsten halvdelen (44 pct.) af alle anløb, hvor hensigten ellers skulle være, at skibene i større og større omfang lægger til i Nordhavn. Her vil en 100 meter lang, ny krydstogtkaj og tre nye krydstogtbygninger stå færdig næste år.
Listen og antallet af skibe har været drøftet i Ejerforeningens bestyrelse, hvor forureningen fra skibene og støjen fra højttalere og redningsøvelser regelmæssigt er på dagsordenen. Et møde med Copenhagen Malmø Port om sagen er aftalt.
Omvendt udgør skibene for mange også glæden ved at bo i havnen og nyde dens liv.
Københavns Havn anslår, at der i år vil komme 840.000 krydstogtsgæster til København. Det vil være en stigning på 22.000 i forhold til sidste år. Havnen vurderer, at krydstogtspassagererne betyder en omsætning for København på op omkring 1,4 milliarder kroner.
Anløbene ved Langelinie sker mellem 6. april og 10. oktober med 3. juni, 23. juni, 7. juli og 28. juli som de travleste dage. Årets sidste syv krydstogts-besøg på Langelinie sker i december.
Krydstogtslisten kan ses her på Cruise-Copenhagens hjemmeside. Det er herfra redaktionen har foretaget optællingen af de 156 anløb til Langelinie.

Du kan tilmelde dig CMPs SMS service, så du får en SMS på din mobil dagen før et skib anløber Langelinie. Formularen kan du få her.