Der kommer omkring 150 krydstogtsskibe til Langeliniekajen i år. Det er næsten halvdelen af samtlige skibe, der anløber København. Resten af skibene lægger til ved den nye Oceankaj eller i Nordhavn, og nogle få kommer helt ind til Toldboden.

Jens Lillelund fra bestryelsen har kontakten til Copenhagen Malmö Port (CMP). Han kunne på generalforsamlingen oplyse, at der i år alt i alt kommer 310 krydstogtskibe, og det er en stigning på 10 procent i forhold til sidste år.

Det er især rederiet AIDA, der forøger antallet af anløb. AIDA står nu for 15 procent af samtlige anløb til København, fortalte Jens Lillelund. Rederiet sejler primært korte ruter på fire-fem dage til og fra Kiel til Norge, Sverige og Danmark.

Det første anløb kommer 28. april, hvor AIDAluna kommer fra Göteborg og skal videre til Kiel. Derefter går det slag i slag frem til 9. oktober, hvor AIDAvita kommer fra Kiel og skal videre til Oslo.

I december står tre skibe på CMPs listen over anløb på Langelinie. Det er Aurora, der kommer 10. december, Black Watch, der kommer 18. december og Arcadia, der ankommer 22. december.

Musik forbudt

Nogle af krydstogtskibene, ikke mindst dem med britiske passagerer, har haft for vane at spille høj musik fra cocktaildækket i timerne op til afgang. Det burde der nu blive sat en stopper for, da CMP har lovet at sende breve til mæglerne og her indskærpe, at der ikke må spilles musik, mens skibene ligger til kaj.

Der skulle også komme færre redningsøvelser, mens skibene ligger ved Langeliniekaj.  Det skyldes, at reglerne for redningsøvelser er blevet lempet, så der nu først skal holdes øvelse, hvis der kommer 10 procent flere passagerer om bord.

Skibene ved Langelinie kommer typisk klokken syv eller otte om morgenen og ligger i syv-otte timer, inden de sejler igen. De allerfleste såkaldte turn-around-skibe lægger til ved Oceankaj. Det er der, turister, der skal starte eller slutte deres krydstogtrejse i København, skal stige ombord.

Se hvilke skibe, der kommer

Man kan se hvilke skibe, der lægger til på Langelinie, i CMP’s brocure her i PDF fil

Vil man vide mere om det enkelte skib, kan man klikke på navnet på denne CMP-side

(Langelinie har kajnumre c190 til c199)

Få SMS om anløb

Det er fortsat muligt at få en sms eller mail forud for krydstogtsanløbene. Man kan tilmelde sig her på CMPs hjemmeside. Det er på samme side, man kan afmelde tjenesten.

Pris til CMP

CMP har iørigt i år fået en internationel krydstogtpris for forholdene ved den nye Oceankaj. Blandt krydstogtoperatører fra 93 lande i verden fik CMP prisen for bedste turnaround-havn. Prisen blev overrakt i Fort Lauderdale i Florida, USA ved den årlige Seaside Cruise Global udstilling i marts, oplyser CMP på sin hjemmeside.