Bestyrelsen for ejerforeningen har besluttet at investere i yderligere tryghed for beboerne på Langelinie Alle. Der er derfor indkøbt og opsat en hjertestarter, der hænger ved postkasserne i nummer 5.

Hjertestarteren er meget nem at betjene. En stemme forklarer betjeningen skrift for skridt, og hvis man er i tvivl, så er der en skriftlig vejledning bag på boksen.

Hjertestarteren er for alle, der måtte få brug for den i vores nærområde – ikke alene beboere.

De øvrige hjertestartere med 24 timers adgang i vores område er at finde hos Alm Brand på Midtermolen, ved Pension Danmark på Langelinie Alle,  ved Langelinie Lystbådehavn og ved Havfruekiosken. Derudover findes der en række hjertestartere, der er tilgængelige i dagtimerne. En liste over hjertestartere kan ses her.

Hjertestarteren kan bruges til både børn og voksne. Den er tilmeldt Trygfondens app ‘Hjertestarter.dk’, som kan downloades på telefonen. Systemet har tilknyttet nogle ‘Hjerteløbere’, som vil blive adviseret, når der ringes 112 som følge af hjertestop. Hjerteløberne er frivillige,som bringer hjertestarteren hen til den, der har fået ringet 112. Hvis nogen i ejendommen har mod på at blive Hjerteløber, kan man melde sig til bestyrelsesmedlem Vibeke Løgstrup på vibeke@luxdprph.com

Hjertestarteren er leveret og overvåget af firmaet first-8, der sikrer, at batteriet altid er ladet op, og at elektroderne sammen med resten af boksen er klar, når den nødvendige hjælp skal ydes. På videoen her forklares der lidt om systemet.

I forbindelse med generalforsamlingen i marts 2019 vil firmaet give et lille kursus i brugen af hjertestarteren.