Den spektakulære lyskunst i Copenhagen Light Festival kan også nydes lige uden for vores vinduer. Kunsterkollektivet Vertigo har i samarbejde med det internationale kunstcenter Copenhagen Contemporary på Refshaleøen skabt et lys- og lydværk, der konstant ændrer karakter.

Værket, der hedder EKKO,  består af fire 30 meter høje lysmaster, der står i hvert sit hjørne af den gamle bedding, hvor de store B&W skibe i sin tid blev bygget. Hver mast er forbundet til en lydkilde, og de  27.000 lysende LED-punkter bevæger sig spektakulært sammen med lydkilden, fra hurtige, korte toner til bløde flydende klangflader i et pulserende loop. Lysoplevelsen  er inspireret af det daværende skibsværfts svejseflammer fra det inderste blå i flammen til det yderste orange skær. Lydsiden kan kun opleves på nært hold, mens de fire lysende master kan ses over hele byen.

Kunstnerkollektivet Vertigo, der består af Frederik Hilmer Svanholm, Vibeke Bertelsen og Mikkel Meyer, har tidligere skabt en række lysskulpturer til København og andre større byer, blandt andet den populære The Wave – Bølgen – som stod på Ofelia Plads i både 2017 og 2018.

Copenhagen Light Festival 2019 består af flere end 40 lysende kunstværker, der alle kan opleves gratis mellem klokken 18 og 24. Festivalen startede 1. februar og varer til 24. februar. En række lysinstallationer i København er permanente. Du kan se en oversigt her.