I løbet af få dage – ventes det – går håndværkerne igang med at renovere den anden tagterrasse. Så til påske vil beboerne i nummer 7 og 9 kunne glæde sig over et helt nyt uderum – også med nye møbler. Renoveringen skulle egentlig være startet den 18. Januar, men er blevet forsinket på grund af vintervejret.

Det er anden etape i projekt tagterrasse-renovering. Sidste forår blev terrassen i 3-5 renoveret og der blev indkøbt nye teakmøbler. Terrassen blev indviet lige før påske med en velbesøgt housewarming, hvor foto der i artiklen er fra.

taget6

Renoveringen betyder fjernelse af de gamle betonfliser fra husets opførelse for 19 år siden. Under betonfliserne ligger et tykt gruslag, som også fjernes – og det samme gælder det underste tagpap.

Det hele erstattes af nye italiensk producerede karamiske fliser, som kommer til at hvile på såkaldte flisefødder. Det er et særligt patent, som i stor stil anvendes i Sydeuropa. Denne opbygning betyder, at regnvandet hurtigere når frem til afløb og dermed reducerer støjen fra nedløbsrørene.

Med fjernelsen af gruset under de gamle fliser bliver vægten på taget reduceret fra 350 kilo pr. Kvadratmeter til 50 kilo. Det svarer til at taget lettes med 50 tons.

Med renoveringen får beboerne ekstra glæde af det større terasseareal. Sidste år blev den ekstra afskærmning på yder-rækværket fjernet, og det har givet 18 kvadratmeter mere gulvplads på terrassen. Det nuværende rækværk er lige så sikkert som det gamle og opfylder i forvejen bygningsregelementet.

taget4
Når valget til belægning er faldet på keramiske fliser og ikke hårdt træ, så skyldes det dels prisen og dels at træ bliver meget glat efter regnskyl.

De nye terrasser finansieres over ejendommens drift og medfører ikke ekstra regninger til beboerne.

I forbindelse med renoveringen vil der blive indkøbt nye terrassemøbler som supplement til de nyere Trip Trap møbler. Solsengene vil blive bevaret, ligesom der også i 2016 vil blive indkøbt krydderurter til fælles afbenyttelse.