Har du el-bil men ingen P-plads i kælderen, så se her.

Bestyrelsen ønsker at fremme den grønne omstilling og vi er derfor glade for at kunne give også beboere i huset uden P-plads i kælderen mulighed for at købe og oplade deres bil på en bekvemmelig og prismæssig favorabel måde.

Vi har på Ejerforeningens vegne indgået en aftale med Elbilslauget, som gør E/F til medlem på lige fod med øvrige medlemmer. Vi har købt en lade-stander og installeret den på plads 55, som vi ejer og som benyttes af viceværten i dennes arbejdstid. Vi køber strømmen til samme pris som andre medlemmer, men opkræver et tillæg, som gør, at vi får en rimelig afskrivningshorisont, men samtidig giver brugerne en fordel ift de priser, som tages på offentlige lade-stationer. Hertil kommer så bekvemmeligheden i at kunne ”oplade i eget hus”. Prisen for opladning er variabel og baseret på produktionsprisen jfr. Nordpool-DK2 tillagt faste afgifter til stat og el-selskab samt et tillæg til E/F på DKK 1,00 per kWh. Produktionsprisen fastsættes timevis 24 timer frem af Nordpool. Den kan variere rigtig meget, men er typisk lav kl. 23-06 og ekstra høj kl 17-20. De faste komponenter udgør distributionspris, moms og afgifter samt gebyrer til Lauget og E/F (pt. kr. 1,68). Hvis produktionsprisen er 1,00 kr/kWh (ex. moms) så bliver den samlede pris incl. moms: kr. 2,93. Man kan tjekke produktionprisen på Nordpool.com eller appen Watts.

Så du kan roligt bestille en el-bil og dernæst en chip til opladeren. Det gør du hos Haimin Wung-Sung på tlf. 5088 3300. Den koster 75 kr. og du vil derefter få en chip med kode og vejledning i brugen. Du skal forinden underskrive en aftale, som beskriver reglerne for anvendelsen. Ved opstart opkræves et depositum på kr. 1.000, som betales tilbage ved ophør af aftalen. Du vil modtage en specificeret faktura på dit forbrug hver måned. Den sendes til din mailadresse og betales via BS.

Du kan lade op på plads 55, når pladsen ikke benyttes. Den må kun benyttes ifm opladning. Den maksimale effekt er 22 kW, mere end de fleste biler kan modtage. Det vil ofte være nok til at ”tanke op” på 2-3 timer. Pladsen må ikke benyttes mandag, onsdag og fredag fra kl. 6.00 til 13.00. Ellers er det først til mølle. Vi forventer ikke at der bliver kø lige fra starten og vi kan derfor opfordre til at lade op efter kl. 23 hvor trækket og prisen er lavest.

Bestyrelsen januar 2022