De kommer enkeltvis eller i grupper på alle tider af døgnet. De går, kører på cykel eller i bil, og de har næsen nede i en tændt mobiltelefon. Så pas på! Jægerne vandrer rundt på kørebanen uden nødvendigvis at se sig for.

Det er den nye spille-dille, Pokémon Go, der har indtaget Langelinie – og dermed tiltrækker  Pokemon-jægere i alle aldre og køn. Jægerne kan ses vandre ned ad Langelinie Alle i retning mod Bjørn Nørgaards skulptur Det Genmodificerede Paradis, hvor de ofte stopper op i grupper i længere tid ad gangen.

 pokemon1 pokemon2Jagten går på de fiktive japanske tegneserie-monstre, kaldet Pokémon efter et populært Nintendo-computerspil fra 90‘erne. En del af jagten går ud på at finde såkaldte Pokestops og Poke-træningscentre. På Langelinie Alle er der flere af disse fiktive enheder, og et såkaldt Poke Gym-træningscenter er placeret netop ved Nørgaards genmodificerede havfrue. Her kan Pokemonjægerne dyste mod hinanden – altså på deres mobiltelefoner.

pokemon3

Der er også særlige Pokémon-steder ved den falske havfrue og på promenaden og en hel del ved Den Lille Havfrue og på Kastellet.

Pokemon Go virker i samspil med et Google-kort, mobilens GPS og kamera.

Hvis man vil prøve at spille det, skal man downloade spillet til mobilen. Det er gratis og virker både på Android og iPhone. En begynderguide kan læses her.