Ejerforeningen har klaget til politidirektøren og henvendt sig til Folketingets Retsudvalg efter at Københavns Politi har afvist at optage rapport og hente genkendelige videooptagelser

indbrud i kælderen videoshotKøbenhavns Politi synes ikke at være interesseret i at bruge ressourcer på at opklare tyverierne i seks kælderrum på Langelinie Alle 3-9 natten til den 4. august i år. Til trods for at tyvene har fået adgang til ejendommen på en måde, der udsætter måske hundredevis af ejendomme landet over for samme risiko.

Ejerforeningen har tilbudt at fremvise let genkendelige videooptagelser af de to gerningsmænd. Men Københavns Politi har hverken villet optage rapport fra ejerforeningen eller ønsket at gennemse videooptagelserne af de to mænd.

På Folketingets bord

Det har fået ejerforeningen til at klage til Politidirketøren, men her vil man blot “bestræbe sig på” at svare inden for tre måneder! Ejerforeningen har derfor også henvendt sig til to medlemmer af Folketingets retsudvalg, som jævnligt beskæftiger sig med behovet for øget tryghed i forhold til indbrud.

Medlem af retsudvalget, Mette Reissmann (S), har svaret, at henvendelsen er “i proces”, det vil sige at den kommer til behandling i Retsudvalget. Og Tom Behnke (kons.) har svaret, at “det er forkert disponeret af politiet, og jeg mener, det er i strid med de ønsker, vi har politisk”.

Dybt krænkende

På Langelinie siger ejerforeningens formand, Birger Jensen:

“Vi er dybt krænkede over det, vi oplever som fravær af politibeskyttelse.”

Han peger på, at det noget af det værste ved politiets manglende interesse for indbruddet er den fremgangsmåde, tyvene har brugt. For at få fat i en nøglechip har de brudt det nøglerør op, der er sat ind i muren uden for porten til parkeringskælderen. Det er elevatorfirmaet Kone, der har deres chip indmuret her for at den person, der er på vagt, kan få fat i den ved at låse op til nøglerøret med en særskilt nøgle.

Tyvene har med specialværktøj “fisket” røret ud af muren, derefter forladt bygningen for i ro og mag at save røret over og få fingre i de indkapslede nøglechips. De stjålne nøglechips er straks blevet annuleret.

Sådanne nøglerør er indmuret i hundredevis, måske tusinder af ejendomme i København og andre byer i Danmark. De bruges af hjemmepleje, Falck og andre i det offentlige, der har brug for at få adgang til en ejendom.

Avisomtale

Ejerforeningen har også henvendt sig til Østerbro Avis om sagen.

Ved indbruddet i august blev der stjålet bl.a. designermøbler og dyre vine samt en varebil, som tyvekosterne blev kørt væk i.

Anmeldelser fra ejerne af de enkelte kælderrum er blevet optaget til rapport. Men altså ikke anmeldelsen fra ejerforeningen og tilbuddet om billeder af gerningsmændene fra overvågningsvideoen.