Årets PåskeTam Tam på Halvandet forløb stile og roligt, ikke mindst fordi musikken blev spillet inden døre. Copenhell

Melodi Grand Prix bliver næppe heller en gratis-lytning for Langelinie-beboerne, da musikken spilles i den store B&W hal, Danmarks Radio har lejet, og som nu er prydet med  det store ‘Join Us’ -reklamebanner.

Samtlige events på Refshaleøen fremgår af hjemmesiden her

Anderledes festligt kommer det til at foregå i juni, når først Distortion og derefter Copenhell holder de traditionelle udendørskoncerter med tusindvis af deltagere.

Ejerforeningens Kjeld Hammer og Jens Lillelund har kontakt med såvel Københavns Kommune som Københavns politi om støjniveauet. Begge instanser er til stede under udendørskoncerterne.

De to store i juni

Distortion på Refshaleøen er kulminationen på to dages gadekoncerter på Nørrebro og Vesterbro. Fredag 6. juni er der havnefest fra klokken 16 til 22, hvor man “vil forsøge at trække musikken indenfor”. Lørdag 7. Juni er dagen og natten for det store Final Party fra klokken 18 til klokken 7 søndag morgen. Søndag den 8. Juni er der hygge-arrangement fra klokken 14 til klokken 20.  Planerne fremgår af hjemmsiden her.

Tre dage senere går det løs med Copenhell fra onsdag den 8. til og med lørdag morgen den 14. juni. Det er Danmarks største metalfestival, som siden begyndelsen i 2010 hvert år har samlet tusindvis af metalfans fra både ind- og udland i København.

“Refshaleøen danner rammerne om de tre dages helvede på jord, og de rå, industrielle omgivelser står som perfekt baggrund til det brutale decibel-bombardement fra COPENHELLs i alt tre scener,” skriver arrangørerne på deres hjemmeside.

Onsdag er der musik til klokken 2 nat, torsdag til klokken 3 nat og fredag til klokken 4 nat.

I forbindelse med festivalen er der teltcamp ud til havnen. Det er dog ikke tilladt campisterne at tage eget musik med.

Mere om festivalen her.

Volbeat og Reggae

Der er (formentlig) musikpause i juli, men i  august går det løs igen.

Fredag 1. August giver det danske rockband Volbeat koncert på Refshaleøen fra klokken 17.30, og anden weekend i august er der Uhørt-festival med nye danske bands, der spiller fra tre scener. Senere på måneden kommer Scandinavian Reggae Festival over to dage. Fredag den 30. august og lørdag den 31. august  er der musik fra to scener på festivalområdet.