Vandflyveren på den nye privatrute mellem København og Aarhus vil fremover kunne følges fra vore vinduer flere gange dagligt. Flyruten blev sat igang onsdag den 25. maj 2016 med fire daglige afgange på hverdage. Foreløbig frem til 1. juli.

Flyet taxier langsomt fra pontonen ved den tidligere Polen-færge og ud gennem havneløbet. På prøveturene er flyet flere gange overhalet af speedbåde i inderhavnen trods fartbegrænsning på 6 knob i havneløbet.

Flyet letter og lander lige uden for havneindløbet, bag ved Trekroner-fortet, men ifølge selskabets hjemmeside har man tilladelse til at lande inde i havnen i tilfælde af dårligt vejr. Der er også hjul på pontonerne, så man om nødvendigt har mulighed for at lande i en lufthavn. Selskabets hjemmeside kan ses her.

 IMG_1233

Enhedspris på billetter

Det koster 1800 kroner for en enkelt billet – og der er ingen børnebilletter, alle koster det samme. Men der er forskel på gennemsnitsvægten af mænd, kvinder og børn. Så et fuldt fly kan tage 12 mænd eller 15 kvinder – eller 17 børn.

Første fly fra København er klokken 8.30 og det sidste afgår klokken 20.30. Der flyves i første omgang kun på hverdage.

Flyet er af typen DHC6 Twin Otter fra 1978, som er blevet ombygget i Schweiz og ialt har kostet omkring 30 millioner kroner. Men de to rigmænd bag projektet er klar til at lægge 120 millioner kroner mere i vandflyruten, hvis den bliver en succes.

LL fartplan foto

Håber på timedrift med tre fly

Ifølge Berlingske Business er det ejernes ambition at etablere timedrift på ruten, og det kræver mindst tre fly, gerne fire. Ligeledes håber ejerne, at kunne få tilladelse til bedre afgangsfaciliteter.

Den nuværende afgangshal er en gammel lagerhal bag Løgismosebutikken. Der er f.eks. intet toilet, men kunderne må benytte det offentlige toilet i Langelinieparken.

Vandflyveren lander i Østhavnen i Aarhus, og hele turen – inklusiv taxi gennem havnen – skal vare højst en time, meddelels det. Flyhastigheden er 250 km. i timen.

Vandflyruten blev omtalt her på hjemmesiden i Juni 2015. Artiklen kan læses her

Ingen kaffeservering

Forud for premieren var der presserundflyvning i København. Tv2 deltog og i denne reportage er der et par videooptagelser af turen. De kan ses her.

Vandflyruten tilbyder passagererne at læse i et inflight magasin med masser af annoncer for dyre biler, ure og luksusrestauranter. Magasinet kan læses her.

Til gengæld serveres der ikke kaffe i flyet. Men man må gerne tage sin egen to-go kop med.