Der var mange spørgsmål til DFDS’ Informationschef, Gert Jacobsen, da 75 beboere fra Sdr. Frihavn var på besøg på Oslo-færgen den 1.oktober 2017. De 26 deltagere var fra Langelinie Alle 3-9.

I anledning af rederiet DFDS’s 150 års jubilæum havde Sdr. Frihavnsudvalget  initieret at alle foreningens beboere kunne komme ombord på færgens konferenceområde, mens skibet lå ved kaj. Gert Jacobsen fortalte først om de to færger, der nu sejler mellem Oslo og Sdr. Frihavn. Hvordan man ud fra ønsket om godt naboskab hele tiden søger at begrænse forureningen fra skibene og hvor reguleret skibsfarten i det hele taget er.

Herefter bød DFDS på sandwich og kage med drikkevarer, og vi fik mulighed for at opleve udsigten over havnen fra øverste dæk.

Til slut fortalte Gert  i ord og billeder om rederiet DFDS’s 150 årige historie, om de mange omvæltninger et af Danmarks helt store virksomheder havde gennemlevet og om hvilken betydning de har haft og stadig har for rederierhvervet i Verden. I tilknytning til mange af detailspørgsmålene blev Gert Jacobsen suppleret  af DFDS’s erfarne historiker Søren Krogh-Andersen

DFDS var vært for hele alle dele af arrangementet.