Politiet har igen afvist en klage over sig selv.

Ejerforeningen Langeline Alle 3-9 klagede i august til Politidirektøren  over, at Københavns Politi i første omgang havde nægtet at optage rapport over indbrud i kælderen, og ligeledes havde afvist at modtage videooptagelser af indbrudstyvene.

Først efter omtale i Østerbro Avis samt klage til medlemmer af Folketingets retsudvalg fandt politiet anledning til at oprette en sag for ejendommen. Og efter avisomtalen kom politiet ligeledes i tanker om, at de gerne ville have videooptagelserne af gerningsmændene.

Ingen kritik

På den baggrund finder den juridiske konsulent i Københavns Politi, Rikke Skov Bonde, “ikke anledning til at udtale kritik af politiets dispositioner”, skriver hun en måned senere i et brev til ejerforeningen.

Konsulenten springer dog let og mindre elegant henover det tidsmæssige forløb, der gav anledning til klagen.

Indbruddene i kælderen fandt sted den 4. august. Her blev de to tyve optaget på ejendommens overvågningskameraer. Umiddelbart efter indbruddene blev politiet kontaktet, dels af de enkelte beboere og dels af ejerforeningen. Politiet ønskede ikke at optage rapport fra ejerforeningen, og man afviste konkret at gennemse billederne fra overvågningskameraerne.

Se omtale her på hjemmesiden den 5. september her

Reaktion efter medieomtale

På den baggrund sendte ejerforeningen en klage over politiet den 14. august. Der blev også rettet henvendelse til medlemmer af Folketingets retsudvalg, og Østerbro Avis blev kontaktet.

Den 10. september blev sagen omtalt i Østerbro Avis. Læs artiklen i Østerbro Avis her

Straks derefter reagerede Københavns politi, og den 12. september afhentede politiet videobillederne på viceværtskontoret.

Men den juridiske konsulent finder altså ikke anledning til at kritisere den form for efterforskning.

Efter at gerningsmændene er genkendt af politiet har ejerforeningens bestyrelse besluttet ikke at foretage sig yderligere.

 

Læs svaret på klagen her.